Mediakynnyksen alituksia ja ylityksiä

Keski-ikäisten kansainvälinen tai kansallinen urheilumenestys ei kiinnosta maakuntalehtien urheilutoimituksia. Sehän on aivan jokapäiväinen juttu, että viisikymppinen vipeltää kentillä kuin nuori tyttö tai poika, eikös niin? Vain yli 70-vuotiaiden yksittäisten teräsmiesten ja -naisten urheilulle tai liittotason kädenväännölle suodaan silloin tällöin palstatilaa. Näinhän se kärjistetysti menee.

Tein lehdistötiedotteen VSVU:n urheilijoiden menestyksestä Madridin EM-halleissa ja lähetin sen korkearesoluutioisten kuvien kanssa heti kisojen jälkeen Turun Sanomille. Lehden urheilutoimitus vastasi minulle yksiselitteisesti, ettei palstatilaa anneta minkään lajin Masters-sarjojen urheilijoille eikä alle 16-vuotiaille urheilijoille. Palstatila ja toimittajaresurssit eivät kuulemma riitä kaikille. Vain tuloksia voidaan julkaista Turun Sanomissa.

Omalla aktiivisuudella näkyvyyttä

Onneksi urheilijat itse voivat lisätä lajin näkyvyyttä sosiaalisen median kanavissa suoltamalla sisältöä sitä vauhtia, että ei-liikkuvat some-kaverit lakkaavat seuraamasta, tai muutama sopivassa kypsymisvaiheessa oleva sohvaperuna saa kipinän lähteä liikkeelle.

Paikallislehdet suhtautuvat meihin onneksi suopeammin. Meidän EM-kisojen N40-viestijoukkueen menestyksestä kirjoittivat ainakin Alasatakunta (kotiseutulehteni) ja Lestijoki-lehti (Haikosen Johannan kotiseudun lehti). Iso kiitos kummallekin lehdelle!


Alasatakunta 10.4.2018.

Lestijoki-lehden juttu.

Turun Sanomien kanssa saimme sovittua, että jatkossa voimme lähettää tulokset suoraan kisoista urheilutoimitukseen, jotta ne voidaan julkaista hetimiten. Lisäksi sain lupauksen, että vuoden 2019 SM-kisat Turussa saanevat palstatilaa maakuntalehdessämme. 

Tehkäämme itse itsestämme myönteisellä tavalla näkyviä urheilijoita!



Kommentit